Hoe voorkom je een burn-out als ondernemer?

Uncategorized Feb 07, 2022
 

Ik zie het veel om me heen... mensen krijgen een burn-out of ze komen net uit een burn-out. Dit is vaak ook de tijd om een ander verdienmodel te overwegen.

Hoe zorg je er nu voor dat je niet een burn-out krijgt in je bedrijf?

Ik ben geen burn-out coach of health coach, maar ik heb wel een aantal lanceringen meegekregen waardoor ik dicht tegen burn-out aanzat. Ik weet dus hoe het is om er dichttegen aan te zitten. Gelukkig kan je nog veel doen om dit te vermijden.

1. Nogal een veel gehoorde: zorg dat je goed slaapt…! Dit blijft heel belangrijk. Voor mij betekent dit praktisch gezien: geen webinars in de avond, want het duurt dan te lang voordat ik in slaap val. Dat is prima voor 1 dag maar als ik een drukke periode erom heen heb, is dat soms net de druppel waardoor je wat gestresst raakt.
2. Als je last hebt van stress symptomen: b.v. oppervlakkig ademende, knoop in je buik, niet meer overzien... Ga dan naar een acupuncturist. Ik ben zelf van nature vrij nuchter, maar een acupuncturist kan je net helpen je energie wat meer te verdelen over je lichaam (zodat je wat minder in je hoofd zit), dit heeft voor mij veel gedaan.
3. Vergeet niet te sporten en lichamelijk bezig te zijn. Vaak als je druk bent is dit het eerste wat er uit gaat, maar juist het zweten helpt je om je stress hormonen te normaliseren.
4. Zorg dat je duidelijk voor je zelf hebt welke stappen je moet nemen. Een stappenplan helpt je om overzicht te gehouden. Vaak word je overspannen als je het zicht niet meer hebt. Vind je het dit zelf lastig, vraag hier dan gewoon hulp bij. Ik ben heel erg van de stap voor stap aanpak, waardoor je grip blijft houden.
5. Stop met het doen van allerlei dingen, maar focus je op 1 max 2 dingen. Je kunt helaas niet alles goed doen. Je hoort niet alle ballen hoog te houden, vooral niet in een drukke periode, probeer zo veel mogelijk 1 ding hoog te houden. Vaak gaat het fout als je te vaak moet schakelen.

Ik ben erg een fan van één online programma, één funnel, één aanbod en dit opschalen naar 1 miljoen! Dit maakt het jezelf het makkelijkst, en zo kun je het beste waarde bieden.

Heb je mijn gratis training al gevolgd over hoe je zonder tech-stress een online programma kunt maken? Klik dan even op de onderstaande link: https://www.thebusinessadventure.com/masterclass-registratie

 

QUIZ-TIME! Wordt jouw online programma een supersucces?

In één oogopslag ontdekken of je online programma een succes wordt voor je ideale klant. 

DOE DE TEST
Close

75% Complete

My gift to you...

Download the Purpose Roadmap including workbook to craft your own Purpose for your life & business.