Kajabi Nederland: Mijn ervaring met Kajabi

Uncategorized Jan 24, 2024
 

Kajabi Nederland biedt een alles-in-een platform speciaal voor online ondernemers. Geen gedoe meer met plug-ins, updates of losse softwarepakketten.

Ik gebruik Kajabi nu al meer dan vijf jaar voor mijn websites, landingspagina’s, maar ook mijn e-mailmarketing en zelfs mijn podcast. Ik krijg veel vragen over Kajabi en in deze blog deel ik al mijn eerlijke ervaringen:


Samenvatting - Kajabi Nederland Review 2024

Prijs: ⭐⭐⭐⭐
Niet de goedkoopste, maar je bespaart op vele losse softwarepakketten en dan komt het vaak weer goedkoper uit.

Gemak
: ⭐⭐⭐⭐⭐
Heel overzichtelijk en makkelijk te gebruiken. Het werkt heel intuïtief, al is er natuurlijk een kleine leercurve. 

Support: ⭐⭐⭐⭐⭐
Goede chat support op werkdagen voor het basisplan en 24/7 voor het pro plan. Daarnaast ook e-mail support.

Design ⭐⭐⭐⭐⭐
Kajabi heeft veel goede templates waardoor de look van je pagina gelijk professioneel eruitziet. Daarin is Kajabi echt onderscheidend. Kajabi werkt met een interne videoplayer, dus dat betekent dat je video’s niet hoeft te linken naar Youtube of Vimeo. Dit maakt het veel professioneler en gebruiksvriendelijker. 

Effectiviteit: ⭐⭐⭐⭐⭐
Kajabi maakt zo’n verschil in mijn business. Al mijn software en processen op een plek.

+ Alles in een software        - Geen iDeal betaling mogelijk 
+ Gebruiksvriendelijk           - Prijzig als je net begint en niet direct alle onderdelen gebruikt
+ Goede support
+ Professionele uitstraling  

Samenvatting:
Ik zou Kajabi zeker aanraden voor online ondernemers. Ook als je begint is het heel handig om gelijk een goede setup te hebben en geen gedoe met losse software programma’s. Daarnaast ziet alles er gewoon heel mooi en professioneel uit. 

Krijg hier Kajabi 30 dagen gratis en templates ter waarde van €495 Wat is Kajabi? 

Als online ondernemer kan alle software en techniek nog al eens overweldigend zijn. Hoe koppel je je e-mail programma aan je website? Hoe kies je de juiste software voor je membership of online programma? Hoe kunnen mensen je betalen? 

Kajabi biedt een oplossing voor al deze vragen. Kajabi is namelijk een alles-in-één softwarepakket speciaal ontworpen voor online ondernemers. Zo kan je in Kajabi gemakkelijk je website, online cursus of membership maken. Ook e-mailcampagnes en het organiseren van webinars behoren tot de mogelijkheden van Kajabi. Hier zie wat je allemaal krijgt bij de aanschaf van Kajabi: 

Kajabi

Kajabi is begonnen met het aanbieden van een online cursus omgeving en daar is steeds meer bij gekomen. De online cursus omgeving van Kajabi vind ik er ook echt uitspringen ter vergelijking met bijvoorbeeld Huddle, een andere populaire online cursus omgeving. Kajabi is daarmee ook een geschikt alternatief voor Huddle. 

Wat ik zelf zo fijn vind aan Kajabi is dat je veel minder losse software programma’s nodig hebt. Ik voel dat ik meer overzicht en grip op mijn bedrijf heb.

Kajabi

P.s. omdat sales via Plug & Pay loopt, blijft de omzet op 0 staan. 

Kajabi vs Wordpress

Veel van mijn klanten kiezen ook voor Kajabi, maar soms zijn er redenen om op Wordpress te blijven. De Wordpress route met online programma’s ziet er als volgt uit: 

 • Wordpress
 • Hosting
 • Email service
 • Video player (Youtube/Vimeo/Wista)

Hoe werkt Kajabi? 

In onderstaande video laat ik je mijn Kajabi omgeving zien: 

 
Zoals je ziet is alles handig in een overzicht. Ik raad Kajabi ook altijd aan aan mijn 1:1 klanten en andere online ondernemers. Hier lees je een paar ervaringen: 

Kajabi nederland

 

'Had ik dit maar eerder ontdekt' 

Kajabi App 

Kajabi heeft ook een handige mobiele app. Zo kunnen je cursisten ook onderweg je online cursus volgen. Dit kan erg goed werken om je cursisten betrokken te houden. Je wilt natuurlijk dat cursisten je cursus volgen en succes behalen. Ik heb veel positieve respons van cursisten gekregen op de handige mobiele leeromgeving van Kajabi. 

Wat vervangt Kajabi allemaal?

Kajabi vervangt verschillende soorten tools: 

 • website
 • hosting
 • email software
 • online programma hosting
 • funnels
 • videoplayer (youtube/vimeo)
 • zoom 
 • podcast player
 • quiz software

Wat heb je nog wel nodig?
- een manier om de betalingen te innen

Kajabi betalingen 

Kajabi is van oorsprong een Amerikaans bedrijf en daar zijn ook (nog) de betalingen op aangepast. Zo kan je via creditcard of PayPal afrekenen in de betaalomgeving. Als je veel Nederlandse klanten hebt, hebben deze toch vaak een voorkeur voor iDeal. 

Kajabi werkt met Stripe (Internationaal). Het nadeel is dat zij een vrij hoog percentage hanteren bij betaling (3%+), waardoor je Stripe fees vrij hoog zijn als je klanten duizenden euro’s afrekenen bij je. Kajabi heeft nu zijn eigen payments systeem (werkt nog niet in NL) waarbij de fees vergelijkbaar zijn met Stripe.

Wij zijn in Nederland veel lagere fees gewend doordat we werken met Ideal via Mollie en Stripe (NL). Het is ALTIJD goedkoper om Kajabi te koppelen aan onze Nederlandse betalingsportals. 

Je hebt een aantal opties:

 • Link to Pay (50,- per maand) - voordeel native integratie met Kajabi
 • Plug & Pay (vanaf 17,- per maand) - gebruik ik zelf, goede conversie op kassakoopjes en upsells
 • Kennisshop (eenmalig aan te schaffen) - goed alternatief, heb ik zelf ook, heeft interessante affiliate module
 • PLINK van Mollie (0.15 cent per betaling) - kan voor de starters een mooie tijdelijke oplossing zijn (houwtje, touwtje methode)

Zelf gebruik ik de check-out van Plug&Pay. IMU heeft de betaalpagina’s zo effectief en conversieverhogend ingericht met kassa-koopjes dat dit mijn favoriet blijft.

Wat kost Kajabi?

Kajabi biedt verschillende prijspakketten aan, afhankelijk van de fase waar je bedrijf in zit. Op het moment van schrijven hanteert Kajabi de volgende prijzen:
- Basis plan - $119 per maand (bij jaarbetaling) 
- Growth plan - $199 per maand (bij jaarbetaling) en
- Pro plan - $319 per maand (bij jaarbetaling)

Mijn klanten hebben allemaal voldoende aan het Basisplan. Ik heb zelf het Growth Plan omdat ik meerdere websites heb en deze allemaal via Kajabi laat lopen. 

Per jaar ben je voor het goedkoopste pakket dus $1428 kwijt, wat ongeveer €1315 euro is (afhankelijk van de koers). Let wel op, dit zijn de prijzen als je voor een volledig jaar betaalt. De prijzen per maandelijkse betaling liggen ongeveer 20% hoger. 

De Kajabi kosten klinken misschien als best een investering per maand, maar uiteindelijk heeft het me veel geld bespaard. Ik hoef namelijk niet meer voor allemaal losse softwarepakketten apart te betalen. Denk aan MailChimp of MailBlue voor het versturen van mailings, templates van Wordpress of een andere website maker, maar ook de kosten van een online cursus platform zoals Huddle worden me zo bespaard.

Kajabi Website Templates

Kajabi biedt vele professionele website templates aan in verschillende stijlen. Deze kan je helemaal aanpassen aan jouw eigen voorkeur en branding. Zo heb je snel je website, landingspagina’s en producten allemaal in een stijl. 

Het is heel makkelijk om zo je website te bouwen. Je hebt geen verstand nodig van ingewikkelde codes en je hoeft ook niet met een designer te werken. Daarnaast zijn ook alle templates responsief en passen ze zich dus automatisch aan aan verschillende schermformaten. 

BONUS: Als je via deze link ook Kajabi aanschaft krijg je mijn goed converterende templates ter waarde van € 495 erbij! Zo kan je gelijk beginnen!

Wat moet je doen? Schaf Kajabi aan en stuur een email naar [email protected] en dan regelen we dat je direct gekoppeld wordt aan alle templates. 

Kajabi

PROBEER KAJABI HIER 

Via bovenstaande link krijg je: 
- Gratis templates ter waarde van € 495
- 30 dagen gratis Kajabi in plaats van de standaard 14 dagen via Kajabi zelf


Deze pagina maakt gebruik van affiliate links. Als jij via deze links iets aanschaft, kan het zijn dat ik daar commissie over ontvang. Dit kost jou niks extra! 
 

QUIZ-TIME! Wordt jouw online programma een supersucces?

In één oogopslag ontdekken of je online programma een succes wordt voor je ideale klant. 

DOE DE TEST
Close

75% Complete

My gift to you...

Download the Purpose Roadmap including workbook to craft your own Purpose for your life & business.