Quiz maken met de ScoreApp - Mijn Ervaring + Resultaten

Uncategorized Mar 18, 2024

Begin van dit jaar ben ik begonnen met het gebruik van de ScoreApp. Door het maken van een quiz, kan je op een laagdrempelige manier leads voor je business verzamelen. Hier lees je mijn ervaring met een quiz maken met de ScoreApp en natuurlijk deel ik mijn resultaten: 

Mijn interesse in de ScoreApp werd gewekt, toen ik verhalen van anderen had gelezen die er veel succes mee hebben. Zo gebruikt onder andere Ali Abdaal, een succesvolle YouTuber met 4 miljoen abonnees, de quizzen van ScoreApp. Ook Jay Shetty gebruikt de ScoreApp. 

Het ziet er daarnaast heel professioneel uit. Ik heb weleens eerder software voor het maken van een quiz gebruikt, zoals Typeform, en keek ernaar uit ScoreApp te gebruiken. 

  1. Wat is de ScoreApp 
  2. Quiz maken met de ScoreApp 
  3. Het promoten van de quiz 
  4. De ScoreApp in mijn funnel + resultaten 
  5. ScoreApp integraties
  6. ScoreApp prijzen


1. Wat is ScoreApp? 

ScoreApp is een tool waarmee je online quizzen kan maken. Je kan het inzetten voor je lead generation, het genereren van nieuwe klanten. 

Door middel van een interactieve quiz kom je veel van je nieuwe potentiële klanten te weten. Bovendien is het ook nog eens leuk om in te vullen! 

Je genereert veel data die je weer kan gebruiken voor het opvolgen van je leads. 

2. Quiz maken met de ScoreApp

Ik heb zelf een online programma quiz met de ScoreApp gemaakt. Dit is een quiz van 5 minuten waarin je kan testen of jouw online programma een succes wordt. 

Je begint met het bedenken van de uitkomst van je quiz. Bij mij zijn dat 3 verschillende uitkomsten. Op basis daarvan maak je tussen de 5 en 10 vragen per uitkomst. Elke vraag rate je vervolgens op basis van de uitkomst. 

ScoreApp heeft een integratie met OpenAI. Dat betekent dat je veel tijd kan besparen met het bedenken van alle vragen en antwoorden. 

Benieuwd naar mijn quiz en hoe de ScoreApp werkt? Je kan de quiz hier maken.

Of kijk hier naar een demo van het platform. Gegeven door een van de oprichters:

De mensen die mijn quiz maken, gaan door de volgende stappen: 

1. De landingspagina

De nieuwe potentiële klant komt op een speciaal ingerichte landingspagina, bij mij is dat schaalbarecoach.nl. De ScoreApp heeft kant-en-klare templates voor goed converterende landingspagina’s:

quiz maken

2. Achterlaten van de e-mail 

quiz maken

De potentiële klant laat zijn of haar e-mail achter op de pagina, om vervolgens de quiz te maken. Ook krijgt hij of zij de resultaten van de quiz na afloop in de mailbox. 

3. Verzamelen van data 

quiz maken

Nu weten we nog niet veel over de nieuwe potentiële klant, maar wel nadat diegene de quiz heeft gedaan! 

De antwoorden op de vragen kunnen je helpen met het opvolgen van de leads en in een salesgesprek

4. Het resultaat 

quiz maken

De persoon krijgt direct waarde. In mijn geval krijgt de persoon direct feedback op zijn of haar online programma. Het wordt op een visuele en professionele manier gepresenteerd. 

5. De follow up 

Mensen kunnen heel laagdrempelig met mij een call inboeken. We gaan dan samen over de quiz resultaten heen. Hoe beter jouw quiz is en hoe meer waarde deze toevoegt, hoe groter de kans dat iemand gelijk een call met jou inboekt.

In de salescall zelf heb je al veel informatie van je nieuwe potentiële klant. De belangrijkste vraag die je dan nog moet stellen, is of deze persoon ook hulp wilt met zijn of haar probleem.

3. Het promoten van je quiz 

Om nieuwe business uit je quiz te halen, moet je deze natuurlijk ook promoten. Dit kan door de quiz naar je mailinglijst uit te sturen, door middel van je social media kanalen of door betaalde advertenties. 

Als de quiz aan de voorkant van je funnel zit, zou ik de quiz promoten door middel van advertenties. 

Als deze in het midden van je funnel zit, bijvoorbeeld na een masterclass, dan kan je het promoten door een e-mailcampagne.

4. De ScoreApp in mijn funnel + resultaten 

Dankzij het gebruik van de ScoreApp heb ik maar liefst 43 leads die ik kan opvolgen. Van deze 43 leads hebben 20 een call aangevraagd. Van deze 20 zijn 9 ook klant geworden.

Dit is wel, omdat ik de ScoreApp NA een challenge heb gedaan en niet als leadgeneratie. Als je de ScoreApp quiz inzet als leadgeneratie kan je ongeveer 1-3 klanten verwachten per 100 leads. 

Ik ben heel blij met de ScoreApp en de waarde die het toevoegt in mijn business. 

9 nieuwe klanten dankzij de ScoreApp quiz 

 quiz maken software

Als mensen mijn masterclass of challenge hebben gevolgd, stuur ik ze daarna als vervolgstap de ScoreApp quiz. Dit werkt voor mij heel goed.  

Het mooie is dat je telkens kan aanpassen wat mensen doen na de uitslag. Bij mij kunnen ze een call inplannen, maar je kan ze bijvoorbeeld ook naar een masterclass leiden. 

Probeer hier ook ScoreApp 

5. ScoreApp Integraties

ScoreApp past makkelijk in je online funnel. Zo heeft de app integraties met HubSpot, Mailchimp, Zapier, ActiveCampaign en nog vele andere software. 

Je kan ook een pixel en trackingcode toevoegen om het resultaat van je quiz te meten. 

6. ScoreApp Prijzen

Met ScoreApp kan je gratis een quiz maken. Met de gratis versie kunnen 10 mensen je quiz invullen. 

Zelf heb ik de Business versie, maar je kan ook een Starter versie nemen. Dit is afhankelijk van hoeveel mensen je quiz invullen. 

Hier zie je een overzicht van de abonnementen:

scoreapp

Ik kan zeker de ScoreApp aanraden. Voor mij heeft het veel impact in mijn business gemaakt. Dankzij de ScoreApp heb ik veel nieuwe leads gekregen en ook leukere salesgesprekken, doordat je al veel van je nieuwe potentiële klanten weet. 

Probeer nu ScoreApp gratis 

 


Deze pagina maakt gebruik van affiliate links. Als jij via deze links iets aanschaft, kan het zijn dat ik daar commissie over ontvang. Dit kost jou niks extra! 

 

QUIZ-TIME! Wordt jouw online programma een supersucces?

In één oogopslag ontdekken of je online programma een succes wordt voor je ideale klant. 

DOE DE TEST
Close

75% Complete

My gift to you...

Download the Purpose Roadmap including workbook to craft your own Purpose for your life & business.