Kajabi vs Huddle - Waar kies jij voor? 

Uncategorized Jun 02, 2024

Kajabi vs Huddle - Een vraag die ik vaak van mijn cursisten krijg is: ‘Moet ik voor Kajabi of voor Huddle gaan?’. Oftewel: ‘Wat is de beste online leeromgeving voor mijn cursus?’. 

Het maken van een online cursus kan best overweldigend zijn. Een onderwerp bedenken, je online cursus promoten en natuurlijk de juiste software kiezen voor je online cursus. Zonder de juiste techniek immers geen online business. 

Ik ben zelf al meer dan vijf jaar online ondernemer en werk dagelijks met online leeromgevingen. Hier vergelijk ik twee populaire online leeromgevingen: Kajabi en Huddle. 

Online leeromgeving maken Kajabi VS Huddle: 

1. Kajabi 

“kajabi

Kajabi is het meest bekende programma op de Amerikaanse markt om online cursussen mee te maken. Ook Kajabi Nederland wint steeds meer aan populariteit, vanwege de vele functionaliteiten en het mooie design. 

Wat kost Kajabi? 

Kajabi biedt verschillende prijspakketten aan, afhankelijk van de fase waar je bedrijf in zit. Op het moment van schrijven hanteert Kajabi de volgende prijzen:

- Kickstart plan - $55 per maand 
- Basis plan - $119 per maand
- Growth plan - $199 per maand
- Pro plan - $319 per maand

*Deze prijzen zijn bij een jaarbetaling. Als je per maand betaalt, liggen de prijzen iets hoger.

 Mijn klanten hebben allemaal voldoende aan het Basis plan. Ik heb zelf het Growth plan, omdat ik meerdere websites heb en deze allemaal via Kajabi laat lopen. 

Voordelen

Kajabi is begonnen met het aanbieden van een online cursus omgeving en daar is steeds meer bijgekomen. Als je Kajabi aanschaft, heb je ook automatisch een website, hosting, e-mail software, funnels, interne video player, Zoom, podcast player en quiz (assessment) software.  

Wat ik zelf zo fijn vind aan Kajabi is dat je veel minder losse software programma’s nodig hebt. Ik voel dat ik meer overzicht en grip op mijn bedrijf heb.

Daarnaast is Kajabi echt onderscheidend op het gebied van design en gebruiksvriendelijkheid.

Kajabi heeft veel goede templates, waardoor de look van je pagina er gelijk professioneel uitziet. Ook biedt Kajabi een interne videoplayer, waardoor je video’s niet hoeft te linken aan YouTube of Vimeo.  

Nadelen

Kajabi accepteert nog geen iDeal betalingen. Het is een Amerikaans bedrijf en daar zijn de betalingen op aangepast. Zo kan je met creditcard en PayPal betalen. 

Ik heb zelf Kajabi gekoppeld aan Plug & Pay - de check-out software van dezelfde oprichters als Huddle.

2. Huddle 

“kajabi

Huddle is een bekend Nederlandse platform voor online cursussen en memberships. De UMI heeft Huddle ontwikkeld, evenals de betaalsoftware Plug & Pay

Wat kost Huddle? 

Op het moment van schrijven hanteert Huddle de volgende prijzen:

- Lite - €15 per maand
- Premium - €49 per maand 
- Ultimate - €97 per maand  

*Deze prijzen zijn bij een jaarbetaling. Als je per maand betaalt, liggen de prijzen iets hoger. 

Voordelen:

Huddle biedt een professionele leeromgeving voor je online cursisten. Bovendien heb je niet veel technische kennis nodig. Dit werkt vooral goed voor mensen die goed converterende wordpress website hebben. 

Huddle biedt ook een professioneel design en je cursisten zien makkelijk de voortgang van de cursus die ze volgen. Net als Kajabi biedt ook Huddle quizzes aan en kan je de cursus ook op de app volgen. 

Huddle is een Nederlands bedrijf. Ze bieden daarom ook hulp in het Nederlands aan. Fijn voor als je niet helemaal comfortabel bent met Engelstalige support.  

Nadelen

Huddle is gespecialiseerd in het opzetten van een hele goede online cursusomgeving. Dit betekent wel, dat integraties met andere platformen niet altijd mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van je e-mail account. Dit moet vaak met behulp van een derde partij, zoals Zapier. 

Daarnaast heeft Huddle geen interne video-player. Je uploadt de video's van je modules met een externe video player, zoals Vimeo of YouTube. 

Bij Huddle moet je ook nog een betaalplatform aan hangen. De meest gangbare is dus ook Plug & Pay.  

Alles in 1 software VS Losse pakketten 

De vraag Kajabi VS Huddle is tegelijk ook de vraag of je voor alles in 1 software wilt gaan of voor losse pakketten. 

Kajabi, een alles in een software, is ideaal voor als je gelijk een goede setup wilt met alles erop en eraan. Zo heb je geen gedoe meer met plug-ins, updates of losse softwarepakketten.

Huddle, losse pakketten, kan handig zijn als je bijvoorbeeld al een goedlopende website hebt. Of al een e-mail programma en podcast. Als je op zoek bent naar een programma voor alleen een online cursusomgeving kan Huddle geschikt zijn. 

Voor beide heb je Plug & Pay nodig als betalingsportaal. 

 Houd er wel rekening mee, dat je duurder uit kan zijn als je voor losse pakketten kiest, kijk maar naar het volgende voorbeeld: 

Huddle: €15 per maand
MailBlue (email): €9 per maand 
Phoenix (website): €19 per maand 
Vimeo videoplayer: €11 per maand 
Zoom: €14 per maand 

Dit is €68 per maand. In vergelijking, Kajabi is $55 per maand. 

Kortom, bestudeer goed wat Kajabi en Huddle te bieden hebben. Kijk wat er in de pakketten zit en wat jij nodig hebt. 

Kajabi VS Huddle - De vergelijking: 

Prijs 

Kajabi 
⭐⭐⭐⭐⭐
Huddle ⭐⭐⭐⭐

Kajabi is nu qua prijs erg concurrerend door de toevoeging van Kickstarter pakket. Huddle krijgt van mij vier sterren, omdat je ook nog losse softwarepakketten erbij moet kopen voor meer functionaliteiten. 

Gemak 

Kajabi ⭐⭐⭐⭐⭐
Huddle ⭐⭐⭐⭐

Kajabi en Huddle zijn heel overzichtelijk en makkelijk te gebruiken. Beide platformen werken heel intuïtief, al is er natuurlijk een kleine leercurve. Je hebt vrijwel geen technische kennis nodig. 

Support 

Kajabi ⭐⭐⭐⭐⭐
Huddle ⭐⭐⭐⭐

Beide hebben goede support. Met als verschil dat Huddle ook Nederlandstalige support aanbiedt. Kajabi biedt dan weer de mogelijkheid voor 24/7 support bij het pro plan. Bij Huddle heb je support op werkdagen van 9:00 - 17:00. 

Design 

Kajabi ⭐⭐⭐⭐⭐
Huddle ⭐⭐⭐⭐

Kajabi is van oorsprong een online cursus aanbieder. Het design springt er dan ook echt uit. Goed converterende en mooie templates en interne video player. Huddle heeft ook zeker een professioneel en mooi design. Minpunt dat er geen interne video-player is en minder functionaliteiten dan Kajabi. 

Functionaliteiten 

Kajabi
 ⭐⭐⭐⭐⭐
Huddle ⭐⭐⭐

Oke, niet helemaal een eerlijke vergelijking, omdat Kajabi en Huddle anders zijn opgezet. Bij Huddle heb je vaak nog losse software pakketten nodig. Kajabi zorgt ervoor dat ik al mijn software en processen op een plek heb. Dat maakt zo'n verschil in mijn business. 

Eindscore 
Kajabi ⭐⭐⭐⭐⭐
Huddle ⭐⭐⭐⭐

Mijn eindoordeel 

Ik blijf een groot fan van Kajabi, hoewel Huddle ook zeker een goede optie is voor je online leeromgeving. Het hangt er ook helemaal mee samen of je voor losse software pakketten wilt gaan, of een alles-in-een-oplossing. 

In mijn eigen business is Kajabi inmiddels ondenkbaar. Wil je meer informatie over mijn ervaring met Kajabi? Ik heb hier een uitgebreide Kajabi Review geschreven. 

Ook enthousiast geworden over Kajabi? Met mijn link kan je Kajabi 14 dagen gratis proberen.

Bovendien krijg je via mijn link mijn goed converterende templates ter waarde van € 495 erbij! Zo kan je gelijk beginnen!

Wat moet je doen? Schaf Kajabi aan en stuur een email naar [email protected] en dan regelen we dat je direct gekoppeld wordt aan alle templates. 

kajabi vs huddle

PROBEER KAJABI HIER 

Deze pagina maakt gebruik van affiliate links. Als jij via deze links iets aanschaft, kan het zijn dat ik daar commissie over ontvang. Dit kost jou niks extra!

QUIZ-TIME! Wordt jouw online programma een supersucces?

In één oogopslag ontdekken of je online programma een succes wordt voor je ideale klant. 

DOE DE TEST

Mijn favoriete online tools

Deze tools zorgen ervoor dat ik veel dingen in mijn business kan automatiseren. 

GA NAAR TOOLS
Close

75% Complete

My gift to you...

Download the Purpose Roadmap including workbook to craft your own Purpose for your life & business.