Werken met een Business Coach; alles wat je wilt weten

Uncategorized Dec 04, 2023

Wat is een business coach? 

Een business coach helpt je om je doelen te bereiken voor je bedrijf. Of dit nu meer omzet is, een ander verdienmodel of juist meer misbaar zijn in je bedrijf. 

Wij helpen met name mensen met een duidelijke business strategie bepalen voor hun online business. Onze stelling is… “als je weet wat de strategie en de juiste acties zijn, dan loop je niet vast!” Zonder goede uitvoering geen groei.

Wat doet een business coach? 

Als business coach stellen we samen met je een plan met een business strategie om jouw doelen te bereiken. Voor de ene is dit groei in omzet, voor de andere is dit passief te gaan werken of met een ander verdienmodel. Veel van onze klanten zijn gedreven om snel te groeien maar willen meer schaalbaar en duurzaam groeien. Daarnaast stelt een coach ook de juiste reflecterende vragen om zelfstandig bij een uitkomst te komen. 

Wij fungeren meer als Business Strateeg omdat we hierin de marketingstrategie meenemen en ook tactische implementatie. 

Waarom zou je werken met een business coach? 

Je kunt voor verschillende redenen met een business coach. De meeste klanten komen bij ons die sneller willen groeien en uitgedaagd willen worden om groter te denken en te werken. Ook omdat ze meer online willen werken en met een schaalbaar verdienmodel, zoals een online programma, lidmaatschap of cursus. 

Wat kost een business coach? 

Er zijn business coaches die per uur rekenen, maar steeds minder. En waarom? Je kunt als business coach wel een plan bedenken, maar vaak is de uitvoering nog veel belangrijker. De kans dat een plan goed uitgevoerd wordt zonder vervolg coaching, daarbij is het goed en correct uitvoeren van een business strategie net zo belangrijk als de strategie zelf. Hoe je van leads klanten maakt is een onderdeel van kleine conversie stappen. 

De prijs van de business coach hangt af van de vorm van de coaching. 

Werk je met ons 1:1 dan zijn de kosten tussen de 2000-2500,- per maand (op jaarbasis). Werk je in groepsverband dan zijn de kosten voor een 3 maanden traject lager (2500,- per jaar). Wil je echt voor 1 dag gecoacht worden, dan kun je ook een VIP dag boeken voor 1500,- per dag, op locatie.

Hoe word je business coach? 

Iedereen kan zichzelf uitroepen tot business coach. Er zijn verschillende soorten business coach opleidingen (16 dagen tot 3 maanden) maar de vraag is of je een bedrijf wilt inhuren die een studie heeft gedaan of een bedrijf die ervaring heeft door testen en ervaring. er zijn ook business coaches die een algemene coach opleiding hebben gevolgd, maar veel business coaches zijn self-made. Dat wil zeggen dat zij succesvolle ervaringen hebben opgedaan en andere ondernemers coachen om datzelfde te bereiken. 

Moet de coach altijd meer (omzet)bereikt hebben dan de klant? Dit hoeft niet, omdat er altijd blindspots zijn op bepaalde onderdelen van je bedrijf. Ik help bedrijven die online een goede business willen opbouwen. Het komt voor dat bedrijven offline al een grotere business hebben gebouwd, maar online alles nog in de kinderschoenen staat. Zo lang er door een business coach waarde toe te voegen is, staan behaalde successen daarbuiten.

Het is wel belangrijk om een business coach te zoeken die de kennis en ervaring heeft die jij nodig hebt om je bedrijf te bouwen. Belangrijk is het dan om niet te zoeken naar boekenkennis of credentials, maar naar ervaring en bepaalde successen. 

Hoe kies je de juiste coach? 

De juiste coach voor jou hangt af van waar jij bent in je bedrijf. Er zijn natuurlijk meerdere business coach voor startende ondernemers. Vaak is het dan financieel haalbaarder om een groepsprogramma te doen. Je leert dan in groepsverband om een schaalbare business op te zetten. 

Ben je verder met je bedrijf en wil je opschalen. Kijk dan vooral naar wat je nodig hebt qua begeleiding. Wil je 1:1 coaching of groepscoaching? Daarnaast kijk je naar de juiste topic, vind je de persoon inspirerend, werken zij op een manier die aansluit bij jou of die je nodig hebt. 

Daarnaast is het ook belangrijk dat je op dezelfde golflengte zit qua waarde en normen. Wij werken niet met coaches of medium met een voornamelijk spirituele focus. Dit past niet bij onze zienswijze en daardoor werkt de samenwerking ook niet. Deze klanten verwijzen we dan altijd naar onze collega’s  

Waar moet ik op letten bij het inhuren van een business coach? 

Door schade en schande leer je vaak wat voor soort business coach werkt voor je en welke niet. Bij mij werkt een business coach minder goed die een coach opleiding heeft gevolgd. 

Waarom? Omdat je dan via NLP bevraagd wordt en zelf op zoek moet naar het antwoord. 

Ik wil een business coach die me helpt met een gedegen business strategie en de uitvoering ervan. Zo heb ik dure business coaches gehad, die ik na nader inzien niet nog een keer zou boeken. Waarom? Omdat ik de strategische vertaalslag miste. 

Ik heb daarentegen al 3 jaar een strategische en praktische business coach vanuit Amerika wat al tijden erg goed werkt. Soms moet je dit dus ervaren om hier zelf conclusies in te kunnen trekken. 

Wij zijn voor onze klanten naast business coach een strateeg en partner in uitvoering. Naast tweewekelijkse coaching zijn we ook betrokken bij de projecten en uitvoering en nemen we de advertentiecampagnes uit handen voor onze klanten. 

Sinds 2024 pakken we dit nog een stuk verder en helpen we klanten ook met hun online zichtbaarheid in video’s en foto’s. Dit complete pakket helpt je om zo snel mogelijk te groeien en niet afhankelijk te zijn van verschillende partijen. 

Dit zorgt ervoor dat we minder vergelijkbaar zijn met andere coaches. 

Ben je benieuwd naar ons 1:1 traject, Scale up? Boek dan een call met ons

"Het is een verschil van dag en nacht in mijn bedrijf! Ik had dit nooit van te voren kunnen bedenken!"

QUIZ-TIME! Wordt jouw online programma een supersucces?

In één oogopslag ontdekken of je online programma een succes wordt voor je ideale klant. 

DOE DE TEST

Mijn favoriete online tools

Deze tools zorgen ervoor dat ik veel dingen in mijn business kan automatiseren. 

GA NAAR TOOLS
Close

75% Complete

My gift to you...

Download the Purpose Roadmap including workbook to craft your own Purpose for your life & business.